ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ ΑΕ | Είδη οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού - ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΔΕΡΑ
Συνταγές > Σάλτσες > ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΔΕΡΑ
ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΔΕΡΑ

 

Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:15-20 λεπτά
Θέση βαλβίδας μαγειρέματος: 1η
Για 4 άτομα

Κόστος συνταγής: οικονομική


Υλικά:
1 κρεμμύδι ξερό
100 γρ σέλερι
100 γρ μανιτάρια λευκά
1/3 μάτσο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
120 ml (1/2 φλ) κρασί Μαδέρα
1/2 λτρ (2 φλ) σκούρο ζωμό κρέατος
100 γρ (4 κτς) βούτυρο
120 ml (1/2 φλ) ηλιέλαιο
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Ψιλοκόβουμε στο MULTI PLUS το κρεμμύδι, το σέλερι και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε με ηλιέλαιο στη χύτρα ΙΖΖΥ ΒΙΟ το κρεμμύδι , το σέλερι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και περιχύνουμε το ζωμό. Καρυκεύουμε με το θυμάρι και τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε. Κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε στη 1η θέση της βαλβίδας για 15-20 λεπτά, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία. Μετά το χρόνο μαγειρέματος, αφήνουμε τη χύτρα να κρυώσει για 5 λεπτά. Στρέφουμε τη βαλβίδα μαγειρέματος στη θέση απελευθέρωσης του ατμού και ανοίγουμε το καπάκι. Σουρώνουμε τη σάλτσα με ψιλή σίτα και την τοποθετούμε στο μπολ μεζούρα του ραβδομίξερ IZZY, προσθέτουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε με το ραβδομίξερ IZZY μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Η πρόταση του Chef:

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί Μαδέρα, με Πόρτο ή Μαυροδάφνη. Συνοδεύει αρμονικά μενταγιόν χοιρινού και φιλέτο μόσχου


Συνδυασμός οίνου:

Κόκκινο Αγιωργήτικο

Διατροφική αξία ανά μερίδα
Θερμίδες: 538
Πρωτεΐνες: 4,5
Λιπαρά: 50,3
Υδατάνθρακες: 11,2

Προτεινόμενα Σκεύη:

χύτρα IZZY BIO, κοπτήριο MULTI PLUS IZZY, ραβδομίξερ IZZY

 

 

 

Virtual tour

 

cookware